Upptäck Järvsö till fots

Vandring

I Järvsö finns många fina vandringsleder att välja bland. Ta en lagom tur på några kilometer eller varför inte en heldag i Hälsinglands storslagna natur.

Sannaleden
Sannaleden utgår från Stenegård och är en vacker och uppskattad led. Du vandrar genom skog, kohagar och hästar för att fortsätta längs den vackra Ljusnan. Följ den blå markeringen för att välja Sannaleden.
Längd: 6,5km Tid: cirka 2 timmar

Gruvbergsleden
Gruvbergsleden är en kuperad och ibland krävande led som både går runt och över det vackra Gruvberget. Upplev vyerna över Ljusnandalen och de gamla gruvhålen där provbrytningar efter malm en gång ägt rum. Längs leden finns flera rast och utsiktsplatser, bland annat raststugan vid Kramsjön som nås i slutet av vandringen.
Längd: 14 km Tid: cirka 4-5 timmar

Kramstaleden
Kramstaleden är en relativt enkel led som sammanfaller med Gruvbergsleden till en början och även i slutet. Du vandrar genom Hälsingeskogen och förbi Kramstatjärn där det finns rast och grillmöjligheter. För den fiskeintresserade finns möjlighet att fiska både regnbåge och öring från land. Fiskekort köpes på plats. Längd: 7 km Tid: cirka 2 timmar

Är du intresserad av fler vandringsleder går det alltid bra att kontakta turistbyrån.
Tel. 0651-40306