Ett forsande äventyr

Älven

Sedan slutet av 1800-talet har Järvsö varit en attraktiv turistort och utbudet på naturnära aktiviteter har hela tiden ökat. Den vackra älven ljusan är med sina 443 km Sveriges 9:e längsta vattendrag. Men den är inte bara vacker att se på, det finns möjlighet att komma den riktigt nära också.

Hyra kajak
Varför inte uppleva Järvsös fantastiska natur från vattnet. Kajaker finns för uthyrning vid båthamnen vid Stenegård. Välj om du vill ta en tur för att komma tillbaka med kajaken där du startade eller bli upphämtad längre ner längs Ljusnan. Kajakerna passar både nybörjare som erfarna paddlare då de är stabila att ta sig fram med.

Riverboarding
Är du simkunnig, vill uppleva forsen på riktigt nära håll och inte räds en lite mer fysiskt krävande aktivitet, så är riverboarding grejen för dig. Förbered dig på att bli ordentligt trött när du simmar över och genom forsarnas vågor och valsar. Du får dock alltid hjälp och har nära till land om det skulle bli allt för ansträngande.

Forsränning
En rolig och fartfylld aktivitet är utan tvekan forsränning i gummibåt. En aktivitet som är populär för till exempel teambuildingen, men kan så klart bokas av privatpersoner också. Färden går i Edängeforsen (klass 3) där det både finns lugnt strömmande vatten och rejäla vågor. Svårighetsgraden kan därför enkelt anpassas efter gruppens förmåga. Flyg fram i forsen med båten över vågorna och känn euforin spridas genom kroppen.